Αρχική σελίδα Ανακοινώσεις ΙΑ΄ Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Δοκιμίου

ΙΑ΄ Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Δοκιμίου

Ευρετήριο Άρθρου
ΙΑ΄ Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Δοκιμίου
Εργασία 1
Εργασία 2
Εργασία 3
Όλες οι Σελίδες




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγαπητοί φίλοι,

Με ιδιαίτερη χαρά σας γνωρίζουμε την σημαντική επιτυχία της μαθήτριας της Τρίτης τάξης του Γυμνασίου Ανωγείων, Ελευθερίας Δαφέρμου, η οποία αναδείχθηκε έβδομη και απέσπασε έπαινο στον ΙΑ΄ Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Δοκιμίου (σχολικού έτους 2012-2013), τον οποίο διεξήγε το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», με έδρα τα Χανιά και με θέμα «1913-2013: 100 χρόνια από την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα».

Ειδικότερα, τρεις μαθήτριες του Γυμνασίου Ανωγείων, οι Ελευθερία Δαφέρμου, Ιωάννα Σφακιανάκη και Φωτεινή Σωπασή, οι οποίες φοιτούν στην Τρίτη Γυμνασίου, έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό με πρωτότυπες εργασίες τους (έως 2000 λέξεις), στις οποίες καλούνταν να αναφερθούν στην ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, καθώς και να αναδείξουν τους τρόπους αναπαράστασης του σημαντικού αυτού ιστορικού γεγονότος, τη θεματολογία και τους συμβολισμούς που περιέχονται σε πέντε προτεινόμενα από το ίδρυμα ποιήματα. Στόχος ήταν να ανακαλύψουν τον τρόπο θέασης της ένωσης με τα μάτια των ποιητών της εποχής.

Και τα τρία δοκίμια απέσπασαν πολύ θετικά σχόλια από την επιτροπή αξιολόγησης. Ειδικά το γραπτό της Ελευθερίας Δαφέρμου αξιολογήθηκε ως ιδιαίτερα καλό, αποσπώντας βαθμολογία 89 στα 100. Επιπλέον, η συμμετοχή της Ελευθερίας ήταν η μοναδική από το Ρέθυμνο και μια από τις τέσσερις από όλη την Κρήτη, η οποία κατόρθωσε να επιτύχει μια θέση στις δέκα πρώτες εργασίες, στις οποίες και θα απονεμηθεί έπαινος. Ας σημειωθεί ότι οι συμμετοχές πανελλαδικά ανέρχονταν σε εκατό. Θα θέλαμε να συγχαρούμε και τις τρεις μαθήτριες για την εξαιρετική προσπάθειά τους, η οποία απαίτησε πολλές ώρες έρευνας και ενασχόλησης με το θέμα. Ιδιαίτερα συγχαρητήρια αξίζουν στην Ελευθερία Δαφέρμου για την διάκρισή της.

Σε μια εποχή όπου η χρησιμοθηρία έχει αναδειχθεί σε αξία είναι ιδιαίτερα συγκινητικό και ενθαρρυντικό το γεγονός ότι οι μαθητές μας εξακολουθούν να αγαπούν και να καλλιεργούν το πνεύμα και τον λόγο, τα οποία άλλωστε, θα αποτελέσουν τα πολυτιμότερα εφόδια στην ζωή τους. Οι εργασίες των μαθητριών μας θα αναρτηθούν σύντομα στον ιστότοπο του σχολείου μας: gym-anogeion.reth.sch.gr

26 Mαρτίου 2013

Γυμνάσιο Ανωγείων

Στις επόμενες σελίδες μπορείτε να δείτε τις εργασίες των μαθητριών του σχολείου μας.